Fare Nasıl Yakalanır ?

Fare Nasıl Yakalanır ?

Zararlı birçok özelliği bünyesinde taşıyan kemirgenlerle başarılı fare ilaçlama mücadelenin en etkili yolu olarak kimyasal fare ilaçlama bilinmektedir. Hem çevrede yer alan insanların ve diğer hayvanların sağlığını korumak açısından hem de ekonomik kategoride meydana getirdikleri kapsamlı problemlerden korunmak adına farelere yönelik doğru zamanlar içerisinde ilaçlama önlemleri alınmalı ve yaşanılan çevreler veya gıda, eşya depoları üzerinde farelerin barınmalarına müsaade edilmemelidir.

Farelerin adım attıkları çevreler milyonlarca sayıda bakteri, virüs gibi zararlı mikroorganizmalarla dolar. Çünkü kirli alanlarda gezmektedirler. Tifüs, sıtma ve daha birçok salgın hastalığın oluşma sebebi fare haşereleridir. İlaçlanmaları sağlığı korumak açısından çok önemlidir.

Farelerin ön plana çıkan özellikleri arasında kendilerinden daha küçük deliklerden dahi geçmeleri vardır. Bu demek oluyor ki ev veya çeşitli yaşam alanlarına giriş konusunda pek fazla zorluk yaşamazlar.

Fare ilaçlama yapılmasının başlıca nedenleri arasında farelerin keskin özelliğe sahip dişleri de yer almaktadır. Bu dişler mermer veya daha sert türdeki cisimleri kemirecek kadar keskin özellik taşıyan bir yapıya sahiptir.

Fare bir yılda ortalama olarak 30-40 arasında yavru verir. Buradan anlaşılacağı üzere üremeleri çok hızlıdır. Seri olarak üredikleri için kısa süre içerisinde bir yaşam alanı içerisinde her yeri sararlar. Önlem alma konusunda geç kalınmadığı takdirde hızlı üremeleri pek fazla dert edilmemelidir. Ancak fare ilaçlama konusunda doğru zamanlar içerisinde önlem alınmazsa fare sorunu tüm bölgeyi saran ve kontrol altına alınması çok zor olan bir durum haline gelir.

Scroll to Top
Mesaj Yaz
1
METKİM İLAÇLAMA
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?